k a p e l y
-   -   -   -   -   -   -   -   -   -

Nod Nod

http://bandzone.cz/nodnod
Jindřichův Hradec/Tábor
Sonická zvuková hradba sestavy Five Seconds to Leave doplněná o druhého kytaristu a naléhavý i éterický dívčí vokál (neboli o Davida a Veroniku z komornějčích Kalle). Hutné zvukové stěny, vzduch, který se dá krájet, napjatá atmosféra visící na vlásku, než ji prolomí temné výkřiky a kytarové záseky.
-   -   -   -   -   -   -   -   -   -

Vlněna

http://tohlemestomaka.wordpress.com/
Brno

Sejdou se kytarista z Unny, basák z Or a kytarista z Human Steak na bicí a zpívají písničky o Brně. To není začátek špatného vtipu, to je Vlněna. Dalo by se tomu říkat i superskupina, jestli tenhle výraz nezanikl v sedmdesátých letech. Razatní zvuková smršť, ale s písňovým základem, jméno podle starý brněnský textilky a texty vyrůstající z lásky k hnusu i kráse města, který maká... „Je Brno a plný krve, rozpáraná Vlněna...“

-   -   -   -   -   -   -   -   -   -

Smuteční slavnost

http://smutecnislavnost.wordpress.com/
Praha

Původně studiový projekt, který se teprve nedávno přetvořil v plnohodnotnou kapelu. Smuteční slavnost hraje black metal, ale to neznamená, že kluci zapalujou kostely nebo si máchají dlouhý vlasy v pivu: Výchozím kakofonickým prostředkem naším je black metal, ale nakládáme s ním naprosto bez úcty, něco tak blasfemického si úcty ani nezasluhuje. Tohle je black metal proti tmářsví, a nějakej nazi metal se může jít vysrat!
-   -   -   -   -   -   -   -   -   -

Kalle

Tábor


Kalle jsou David a Veronika z Nod Nod. Mrazení v zádech v komornějším pojetí. Něžný i uhrančivý vokál v sobě skrývá ozvěny severu a jemné kytarové linky se jen tak kolébají okolo, Kalle nedávno vydali nádhernou kazetu Live from the Room.
 
-   -   -   -   -   -   -   -   -   -

Sakala

http://bandzone.cz/sakala
Havlíčkův Brod
 
Téměř domácí Sakala měla hrát na On/Off už loni, ale osud a zdravotní problémy tomu nakonec nechtěly. Letos snad už Sakala definitivně roztrhá kravín na kusy, zběsile jako neklidná a divoká šelma náhle probuzená ze zimního spánku.

-   -   -   -   -   -   -   -   -   -

Night Sunrise

http://nightsunrise.bandcamp.com
Pardubice

Chillout, ambient nebo instrumentální hiphop. f393n6 z Pardubic nebo Holetína. Kdoví, co přesně. Jak psal v recenzi na blogu Moth Catchers Lukáš: Jestli máte chuť se aspoň ve svých představách přesunout do imaginární sci-fi kavárny a jste schopni přijmout formu abstraktních zvuků jako ambient, dokreslující atmosféru jinak neexistujících prostorů, tak neváhejte.

-   -   -   -   -   -   -   -   -   -